Advies nodig? Wij zijn vandaag vanaf 09:00bereikbaar
  • Maandag 9:00 - 21:00
  • Dinsdag 9:00 - 21:00
  • Woensdag 9:00 - 21:00
  • Donderdag 9:00 - 21:00
  • Vrijdag 9:00 - 21:00
  • Zaterdag 11:00 - 18:00
  • Zondag 11:00 - 18:00
 
NCL: 2e persoon 50% korting op het all-inclusive pakket Bekijk de cruises
CruiseReizen.nl maakt gebruik van cookies, meer informatie .

Gefeliciteerd

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief en je ontvangt nu onze exclusieve aanbiedingen!

Wij sturen de kortingsvoucher naar je toe. Geef deze code door aan je Cruise Specialist voor het boeken van je cruise. De voucher/korting is niet toepasbaar na het overmaken van de totaal/aanbetaling. Deze voucher is 60 dagen geldig na uitgifte. Een voucher per boeking. Niet combineerbaar met andere acties/aanbiedingen.

€50 korting

De beste cruise deals ontvangen?

Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang een kortingsvoucher t.w.v. €50,-

5 Royal Caribbean Cruiseschepen die echt een cruise waard zijn


 We hoeven je niet te vertellen dat rederij Royal Caribbean, tot de bekendste cruiserederijen ter wereld behoort en misschien wel gewoon de bekendste cruiserederij is. Met haar gigantische schepen die als drijvende steden innovatie en entertainment op sublieme wijze weten te combineren. Schepen ook vol met coole attracties, gastronomische verrassingen en unieke activiteiten. Een keuze maken uit hun brede waaier aan schepen is echter geen voor de hand liggende opdracht. Royal Caribbean heeft immers schepen van allerhande maten en vormen die verschillende soorten cruises maken en verschillende soorten cruisegangers aantrekken. Wij proberen voor jou een selectie van 5 Royal Caribbean cruiseschepen, uit de meer dan 24 schepen, die echt een cruise waard zijn, te maken.

De Anthem of the Seas

De Anthem of the Seas was het tweede cruiseschip binnen de zogenaamde Quantum-klasse van Royal Caribbean. Het schip heeft als thuishaven het Amerikaanse Bayonne en maakt cruises richting New York, het Canadese New England, Bermuda en de Caraïben. De Anthem kan tot 4180 passagiers vervoeren en telt heel wat leuke nieuwigheden en innovaties die voor de eerste maal op zusterschip Quantum of the Seas, die cruises maakt in en rond China, werden geïntroduceerd. De nieuwigheden waar we het over hebben, zijn onder meer de RipCord; een iFly skydiving simulator waarbij je als het ware gewichtsloos wordt in een windtunnel en je perfect het gevoel van een echte skydive kunt nabootsen. Daarnaast bevat de Anthem of the Seas ook heel wat technologische hoogstandjes zoals de North Star; een grote rond capsule bevestigd aan een arm die je tot 90 meter boven het waterniveau van de zee brengt en je op deze manier prachtige panoramische vergezichten biedt, en de barmannen in de vorm van robots. En laat ons ook niet TwoSeventy vergeten; een 270° theater waar spectaculaire en energetische shows plaatsvinden die gebruikmaken van de laatste snufjes op technologisch gebied. De SeaPlex ruimte op haar beurt is een flexibele ruimte die kan omgevormd worden tot een rolschaatsbaan, een plek vol botsauto’s of een ruimte voor activiteiten zoals de trapezes.

Op de Anthem of the Seas vind je natuurlijk ook zaken die je ook op andere Royal Caribbean cruiseschepen terugvindt zoals de FlowRider surfsimulator, een klimmuur en een spectaculair waterpark.

De Anthem of the Seas is echter meer dan een drijvend pretpark en vinden we zelf een best wel stijlvol restaurant waarop je trouwens heel wat overheerlijke specialiteitenrestaurants aantreft zoals Jamie’s Italian, Wonderland, Chips Grille en Izumi, samen met de publieke restaurants The Grande Restaurant, Silk Chic en American Icon. Op de Royal Promenade vind je Sorrento’s pizzeria, Brass en de Bock bar en een café. Wil je als volwassene even aan de kinderen ontsnappen dan is er de solariumruimte voor volwassenen aan de achterzijde van het cruiseschip. Het is een rustige plek met een groot zwembad, een panoramisch zicht naar buiten, een bar en zelfs de Solarium Bistro waar je lekker kunt ontbijten, lunchen of dineren.

Op gebied van entertainment zijn wij vooral liefhebbers van de ‘We Will Rock You’ show waarin hits van Queen aan bod komen.

Kortom de Anthem of the Seas heeft heel wat troeven om ieder type van cruiseganger een onvergetelijke vakantie te bezorgen.

Symphony of the Seas

Op dit moment nog het grootste cruiseschip ter wereld kan Symphony of the Seas natuurlijk niet in het lijstje van beste Royal Caribbean cruiseschepen ontbreken. Met een capaciteit van maar liefst 5518 passagiers toont de Symphony of the Seas tot wat de cruisewereld, en meer bepaald de wereld van Royal Caribbean, in staat is. De Symphony of the Seas maakt deel uit van de Oasis-klasse cruiseschepen; het gamma van de zogenaamde gigacruiseschepen.

De Symphony of the Seas bestaat uit buurten, wijken of districten (hoe je het ook wilt noemen) die het ganse schip opdelen in wonderlijke ruimtes vol activiteiten en entertainment. Zo kunnen passagiers relaxen in de cafés en restaurants van Central Park te midden van echte bomen en planten met natuurlijk licht dat langs de bovenkant binnenkomt.

Symphony of the Seas beschikt ook over het zogenaamde Entertainment Place en The Boardwalk waar je kunt ijsschaatsen, van shows kunt genieten en jezelf in een lasershootavontuur kunt werpen waarbij je vecht om de Planeet Z. De Boardwalk is de thuishaven van de Johnny Rockets and Playmakers Sports Bar and Arcade en van een heuse carrousel. Het schip heeft ook een Royal Promenade met Sorrento’s pizzeria en The Café en 12 specialiteitenrestaurants zoals Izumi, Chops Grille, 150 Central Park en Hooked Seafood.

Op het bovenste dek van de Symphony of the Seas vind je onder meer de Flow Rider, een klimmuur, een zipline parcours en de Perfect Storm waterglijbaan. Het cruiseschip heeft ook een Hairspray show en een AquaTheater waar duikers hun kunnen vanop grote hoogte showen. Er staat bovendien een dompelbad met een loungeruimte en een indrukwekkend Solarium-gedeelte dat enkel toegankelijk is voor personen van 16 en ouder. Dit is werkelijk een adembenemende plek waar je onder meer het kunstwerk Big Wonder, een gigantisch en kleurrijk beeldhouwwerk in acryl, kunt bewonderen.

Een beetje kleiner maar daarom niet minder fijner

Royal Caribbean heeft ook al een tijdje een renovatieprogramma lopen waarbij de iets oudere en kleinere cruiseschepen een volledig make-over krijgen zodat ook zij met de laatste nieuwigheden kunnen worden uitgerust. En dit zonder het aangename gevoel van een iets kleiner cruiseschip uit het oog te verliezen. Dit is immers net waarvoor sommige passagiers deze schepen kiezen. Misschien wil je immers niet met 5000 andere passagiers een cruise maken en houd je van dat iets intiemere en rustigere karakter van sommige cruiseschepen. En misschien heb je geen nood aan te gekke attracties maar heb je genoeg aan enkele leuke entertainmentactiviteiten die net voldoende zijn om je tijdens een cruise bezig te houden. In dat geval zijn de volgende cruiseschepen van Royal Caribbean misschien wel jouw ding.

Mariner of the Seas

De Mariner of the Seas is een van de 5 cruiseschepen binnen de Voyager klasse van Royal Caribbean. Het cruiseschip kan tot 3114 passagiers vervoeren. Dankzij een renovatie van het schip kun je er momenteel onder meer genieten van de Battle for Planet Z lasershootarena en van een Sky Pad bungeetrampoline.

Mariner of the Seas heeft ook enkele typische Royal Caribbean activiteiten en ruimtes zoals de Perfect Storm waterglijbaan, de FlowRider surfsimulator, de Playmakers Sports Bar and Arcade en The Bamboo Room tikilounge. Natuurlijk kan je op de Mariner of the Seas ook kiezen uit de typische Royal Caribbean specialiteitenrestaurants en wandelen op de Royal Promenade.

Navigator of the Seas

Een indrukwekkende make-over in 2019 heeft de Navigator of the Seas een heel nieuw elan gegeven. Het kleurrijke gerenoveerde zwembaddek beschikt nu over een Lime and Coconut bar en twee eetplekjes aan het water met Johnny Rockets Express en El Loco Fresh Mexican. Het zwembadgedeelte beslaat trouwens twee dekken die volledig in Caraïbische stijl werden opgetrokken en waar je een groot zwembad, kleinere plonsbaden, een aquapark met waterglijbanen, hot tubs, cabanas, hutjes en dergelijke vindt. Dit is echt wel het hoogtepunt van het cruiseschip voor al wie van zon, zee en strand houdt.

De Royal Promenade aan boord van het schip is de plek waar je Playmakers Sports Bar and Arcade, Bamboo Room Tiki Lounge en Copper and Clover British pub terugvindt. Hooked Seafood en Jamie’s Italian zijn ook twee nieuwe restaurants aan boord van dit cruiseschip dat 3386 passagiers kan vervoeren.

Jewel of the Seas

Dit kleinere cruiseschip, met ‘slechts’ maximaal 2112 passagiers, biedt haar gasten een iets klassiekere cruise aan. Jewel of the Seas beschikt dan ook over enkele klassieke Royal Caribbean specialiteitenrestaurants zoals Izumi, Chops Grille en Giovanni’s Table net zoals het over een Solariumruimte met café en pizzeria beschikt.

Jewel of the Seas heeft ook een Pit Stop sportbar, talrijke andere bars en lounges en een indoor cinema waar de laatste blockbusters te zien zijn. Buiten kunnen cruisers genieten van een zwembadparadijs, een klimmuur en een sportveld.

 

Andere leuke blogs

De 7 nieuwste schepen in 2024

Geplaatst op: 03-05-2024

Lees dit artikel

Alles over drankenpakketten tijdens het cruisen

Geplaatst op: 15-03-2024

Lees dit artikel

De beste cruise deals ontvangen?

Schrijf je in & ontvang een € 50,- kortingsvoucher!


41.894 mensen gingen je al voor!