De standaard buffetten zijn door de jaren heen geëvolueerd, van grote porties en borden tot gewoon grote borden en nog later kleinere borden waarbij de buffetten ook veranderden van een lange toog tot verschillende kleinere togen met elk hun specialiteiten. De reden voor deze veranderingen zijn te vinden in de steeds groter wordende cruiseschepen en in de rederijen die de kosten van voeding binnen de perken willen houden.
Celebrity Summit is het proefkonijn
Celebrity Cruises gaat nu nog een stapje verder en introduceert het zogenaamde ‘small Las Vegas’ concept waarbij alle voeding individueel in kleine porties wordt aangeboden. Het nieuwe voedselconcept is als eerste op de Celebrity Summit toegepast. Dit betekent dat cruisepassagiers weer met plateaus zullen moeten werken, maar dat het voedsel al vooraf in kleine porties op een bord geplaatst is.
Traditioneel buffet zorgt voor voedseloverschot en opgeblazen gevoel
Celebrity Cruises heeft voor dit concept gekozen omdat cruisepassagiers bij een traditioneel buffet zoveel mogelijk door elkaar op hun bord gaan leggen om zo alles uit te kunnen proberen. Vaak blijft er dan heel wat overschot op het bord liggen of hebben de mensen op het einde van de avond veel te veel gegeten en hebben ze een opgeblazen gevoel.
Eerste commentaren nieuw Celebrity Cruise buffet positief
Chef-kok John Suley van Celebrity Cruises zei alvast dat de eerste commentaren van cruisepassagiers over hun nieuwe buffet positief waren en dat de algemene voedselconsumptie verminderd was. “Gasten eten minder en dat is allemaal psychologisch te verklaren,” zei Suley. “Het zit in de natuur van de mensen om met een groot bord zoveel mogelijk uit te proberen. Met deze kleinere porties aan ons buffet houden mensen zich in en gaan ze ook aan hun gezondheid denken.”