Advies nodig? Wij zijn vandaag tot 21:00bereikbaar
  • Maandag 9:00 - 21:00
  • Dinsdag 9:00 - 21:00
  • Woensdag 9:00 - 21:00
  • Donderdag 9:00 - 21:00
  • Vrijdag 9:00 - 21:00
  • Zaterdag 11:00 - 18:00
  • Zondag 11:00 - 18:00
 
NCL: 2e persoon 50% korting op het all-inclusive pakket Bekijk de cruises
CruiseReizen.nl maakt gebruik van cookies, meer informatie .

Gefeliciteerd

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief en je ontvangt nu onze exclusieve aanbiedingen!

Wij sturen de kortingsvoucher naar je toe. Geef deze code door aan je Cruise Specialist voor het boeken van je cruise. De voucher/korting is niet toepasbaar na het overmaken van de totaal/aanbetaling. Deze voucher is 60 dagen geldig na uitgifte. Een voucher per boeking. Niet combineerbaar met andere acties/aanbiedingen.

€50 korting

De beste cruise deals ontvangen?

Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang een kortingsvoucher t.w.v. €50,-

Het bannen van cruiseschepen uit Venetië: fictie vs feiten


 Als je de afgelopen maanden en jaren een beetje het nieuws op gebied van cruises in het oog hebt gehouden, zal je ongetwijfeld wel op een artikel zijn gebotst waarin er sprake was van het bannen van cruiseschepen uit Venetië. We kunnen ons voorstellen dat mensen die ondertussen al een cruise boekten naar Italië met de nodige stress en zenuwen op een definitief besluit wachten. Je wilt niet een cruise naar een alternatieve locatie maken of lange tijd in de bus of de taxi moeten plaatsnemen om toch maar Venetië te kunnen bereiken. Maar we kunnen je al geruststellen, momenteel worden cruiseschepen nog niet uit Venetië gebannen en de kans is groot dat dit ook nooit zal gebeuren.

De waarheid over cruises naar Venetië

Het nieuws dat men cruises zou gaan bannen in het Guidecca-kanaal in Venetië is dus niets nieuws. Meer zelfs, deze geruchten gaan al jaren de ronde. Het onderwerp speelde echter terug op toen eerder deze zomer een crash plaatsvond van het cruiseschip de MSC Opera. De MSC Opera botste per ongeluk op een kleine ferryboot en op de kade. De woorden uitgesproken door de Italiaanse minister van transport Danilo Toninelli hielpen bovendien niet echt om de gemoederen te bedaren. Sommige media beweren zelfs dat de minister had gezegd dat hij op zoek zou gaan naar tijdelijke havens zodat hij niet nog eens getuige zou moeten zijn van nieuwe invasies van de Giudecca door drijvende paleizen die gepaard gaan met schandalen en heel wat risico’s.

Als antwoord op de beschuldigingen en harde woorden van de minister stuurde Norwegian Cruise Line CEO Frank Del Rio de boodschap in de wereld dat Venetië hard zou lijden onder een verbod op cruiseschepen. Hij zei dat er binnen de Italiaanse bureaucratie zowel mensen zijn die de grootste cruiseschepen uit het kanaal willen bannen als mensen die begrijpen wat een invloed een verbod op de Italiaanse economie in het algemeen en de Venetiaanse economie in het bijzonder zou betekenen. Bovendien meldde Del Rio dat er in het slechtste geval nog verschillende alternatieve aanlegplaatsen mogelijk zouden zijn. Hij verwacht op korte termijn dan ook geen drastische veranderingen, maar aangezien een regering kan doen wat ze wilt, ben je natuurlijk nooit zeker.

Een korte-termijn oplossing

In tussentijd liet Toninelli het parlement al wel weten dat hij verschillende korte-termijn oplossingen aan het bekijken was om het probeem op te lossen, maar dat er nog geen beslissing was genomen. CLIA, the Cruise Lines International Association, stuurde dan weer een bericht in de wereld dat er momenteel geen verbod op cruises naar en cruiseschepen in Venetië is. CLIA liet wel weten dat ze met alle betrokken partijen samenwerkt om tot een oplossing te komen zodat grotere cruiseschepen bij Marittima kunnen aanmeren zonder daarvoor langs het Guidecca-kanaal te gaan.

Op lange termijn zien we dus niet heel veel veranderen aangezien deze discussie al jaren aan de gang is en er nog steeds geen besluit is genomen.

 

Andere leuke blogs

De 7 nieuwste schepen in 2024

Geplaatst op: 03-05-2024

Lees dit artikel

Alles over drankenpakketten tijdens het cruisen

Geplaatst op: 15-03-2024

Lees dit artikel

De beste cruise deals ontvangen?

Schrijf je in & ontvang een € 50,- kortingsvoucher!


41.894 mensen gingen je al voor!